73 Ülkeye İhracat Yapan Alarko Carrier’ın Hedefi 35 Milyon Dolar

25.10.2023

Sektörde kâr marjının azaldığını ifade eden Alarko Carrier Genel Müdürü Cem Akan, bu gelişmeye rağmen hem kendilerinin hem de sektörün büyümeye devam ettiğini söyledi. Akan, Alarko Carrier olarak hem endüstriyel hem de son kullanıcı pazarında yükselen bir ivme kazandıklarını dile getirdi.

Geçtiğimiz yılı ve bu yılın ilk üç çeyreğini büyüme ile kapattıklarını söyleyen Alarko Carrier Genel Müdürü Cem Akan, özellikle ciro ve Pazar payı bakımından önemli bir ivme yakaladıklarını işaret etti. Kârlılığın azaldığı bir dönemi yaşadıklarını aktaran Cem Akan, finansman maliyetlerinin sektörü zorladığına dikkat çekti. Tüm bu şartlara rağmen Alarko Carrier’ın yüksek satışlara ulaştığını belirten Akan, ‘’Tahsilat problemi de yaşamıyoruz. Hem endüstriyel hem de son tüketici ürün grubunda gösterdiğimiz performans bizi tatmin ediyor. Endüstriyel ürün grubunda özellikle ihracatta çok iyi durumdayız. Son kullanıcı ürün grubunda ise iç pazardan memnunuz’’ dedi. Alarko Carrier olarak pazara yaklaşık 54 farklı ürün sundukları bilgisini paylaşan Cem Akan, gelecek yıl temel hedeflerinin satışa sunulan tüm gruplarında, bir önceki yıla göre daha fazla satış adetlerine ulaşmak olduğunu söyledi. Cem Akan, ‘’İklimlendirme Sanayicileri İhracatçılar Birliği (İSİB) tarafından verilen ‘en çok klima santrali, rooftop, fancoil ve paket tipi klima ihracatı yapan firma’ ödülünü üst üste 9 kez kazandık. Hem bireysel hem merkezi iklimlendirme ve su basınçlandırma ürünlerinde, 7 kıtada 73 ülkeye ihracat yapıyoruz. İhracatta 2027 hedefimiz 35 milyon dolar’’ dedi.

En verimli iklimlendirme ünitesi ısı pompası

‘’Verimlilik açısından en uygun iklimlendirme aracı ısı pompasıdır’’ diyen Cem Akan, ısı pompasına ilişkin şu bilgileri verdi: ‘’Isı pompaları elektrik ile çalışır. Özellikle yenilenebilir kaynaklardan elde edilen enerji ile beslendikleri zaman en çevreci iklimlendirme aracı olarak tanımlanabilir. Çevreye zarar vermezler ve verimlilik düzeyleri en üst seviyededir. Fosil enerji kaynakları bakımından zengin olmayan Türkiye’de, ısı pompası kullanımının artması gerekiyor’’ dedi. Yurt dışında ısı pompası kullanımının artırılması maksadıyla, yüzde 60’a varan teşviklerin verildiği bilgisini paylaşan Akan, ‘’Dövizdeki artış nedeni ile Türkiye’de satın alma gücü azalıyor. Mevcut durumda teşvikler olmadan ısı pompası kullanımını artıramayız fakat artırmamız gerekiyor’’ şeklinde konuştu.

Carrier ile ortalıkta 25. Yıl

Carrier ile iş birliğinde 25 yılı geride bıraktıklarını hatırlatan Cem Akan, bu birlikteliğin katkılarını şöyle ifade etti: ‘’Carrier; üretim konusunda çok verimli sistemlere sahip olduğu gibi güçlü de bir bilgi birikimine sahip. Yalın üretim teknikleri ile çalıştıkları için maliyetleri azaltma, verimli ve efektif çalışma konusunda bize çok önemli katkıları oldu. Türkiye’de klima santrali ve çatı tipi klima üretebilmemizde bize katkı sağladılar. Bu bilgilerin ışığında bugün fancoil dahi üretiyoruz. Ürünlerimiz, sürekli Ar-Ge çalışması gerektiren ürünler olduğu için bu noktada Carrier ile ortaklığımızın çok faydasını gördük.’’ Carrier’ın geniş ürün portföyünün de kendilerine katkı sağladığını sözlerine ekleyen Akan, ‘’Carrier aynı zamanda Toshiba’nın iklimlendirme tarafını satın aldığı için o ürün grubunu da Türkiye’de biz satıyoruz. Ürün çeşitliliği ve üretim konusundaki uzmanlığı ile Carrier bize çok katkı sağladı’’ dedi.

NB Ekonomi

Hoşgeldiniz!

Üye olduğunuz e-posta ve şifrenizi yazarak giriş yapabilirsiniz

Beni hatırla
Hoşgeldiniz!

Şifreniz en az 8 karakterden oluşmalı, 1 küçük harf, 1 büyük harf, 1 özel karakter içermelidir.

Gerçek Konfor Kulübü'ne dahil ürünlerdeki indirim ve ayrıcalıklardan faydalanmak için aşağıdaki bilgileri girerek üyeliğinizi tamamlamalısınız.




Beni hatırla
Şifre Yenileme

Şifre yenileme bağlantısı gönderebilmemiz için e-posta adresinize ihtiyacımız var.

Tebrikler

Şifre yenileme bağlantısı adresine gönderilmiştir.

Şifre Yenileme

Lütfen yeni oluşturacağınız şifreyi giriniz.

Şifreniz en az 8 karakterden oluşmalı, 1 küçük harf, 1 büyük harf, 1 özel karakter içermelidir.

Tebrikler
şifreniz başarıyla değiştirildi!

Şimdi güvenliğiniz için lütfen yeni şifreniz ile tekrar giriş yapınız.